Международен младежки фестивал Руският език – език на поезията

За Фестивала

Членове на журито

Диана Берлин

Диана Берлин

Водеща на културни предавания в руската служба „Гласовете на Русия“ и радио „Орфей“, „Радио Култура“. Член на Съюза на журналистите в Русия. Лауреат на националната награда „Попов“ в категорията „Най-добър главен редактор“, заслужил деец на изкуствата на РСФСР, лауреат на Съюза на журналистите в Москва, заслужил работник на културата на Русия.

Оксана Барковская

Оксана Барковская

Главен редактор в телекомпания „Формат ТВ“. Академик на Академията на руската телевизия, академик на Евразийската телевизионна академия, член на Националната асоциация на руските радио- и телевизионни оператори. Шесткратен носител на националната телевизионна награда „ТЕФИ“, два пъти лауреат на наградата в жанра руско неигрално кино „Лавър“, носител на наградата „Златно перо“ на Съюза на журналистите на Русия, лауреат на наградата на ООН за „Независимост в професията“.

Максим Корнев

Максим Корнев

Кандидат на филологическите науки, доцент в катедра ТРИТ (телевизия, радио и интернет технологии) на факултета по журналистика в Институт за масмедия при Руски държавен хуманитарен университет. Доцент в департамента „Медийни комуникации“ във Висшата школа по икономика. Автор на много популярни статии за развитието на нови медии, както и на поредица от научни статии за журналистика и медийни комуникации.

Алексей Шмельов

Алексей Шмельов

Поет, автор на четири стихосбирки „Портокалови горички“, „Прах“, „Периферно зрение“, „Четвъртият ден“. Член на Съюза на писателите в Русия. Един от основателите на културен арт-проект „Мъжки глас“. Лауреат на руски и международни литературни награди и фестивали. Участник в поетичния проект „Сезонът на стиховете“ в Московския художествен академичен театър (МХАТ) „Горки“. Член на художествения съвет на литературния форум „Гумильов“ – „Озарено слово“. Стиховете му са публикувани в списанията „Младост“, „Нева“, „Дружба между народите“, „Москва“, във вестника „Литературная газета“.